geroosterde Aubergines

Gezonde voeding

Een gezond voedingspatroon is een belangrijk deel van een gezonde levensstijl. Tijdens de begeleiding worden je tips en tricks aangeleerd om dit op een lange termijn vol te houden. Een goede gezondheid - en niet het ideale lichaamsgewicht - staat bij mij voorop. 

raspberry Ijslollys

Diabetes

Diabetes type 2 komt steeds vaker voor. Door aanpassing van je voedingspatroon kan je vaak de symptomen of de medicatie verminderen. Ik help je graag bij het aanpassen van je voedingsgewoonten. 

Prikkelbare darmsyndroom

Heb jij soms last van prikkelbare darmen, een opgeblazen gevoel, krampen, ...? Bepaalde voedingsmiddelen kunnen deze klachten uitlokken. Met behulp van het FODMAP-dieet proberen we te achterhalen welke voedingsmiddelen deze klachten bij jou veroorzaken. 

Allergieën/ intoleranties

Wil je graag meer informatie over bepaalde allergieën/intoleranties? Wat mag je wel of niet eten? Waar moet je op letten? Welke informatie vind je op het etiket? 

Je kan met alle vragen bij mij terecht.

Bloedvat.jpg

Hart- en vaatziekten

Zowel bij de ontwikkeling als bij de behandeling van hart- en vaatziekten speelt gezonde voeding een grote rol. We gaan samen op zoek naar een gezond voedingspatroon dat bij jouw leefgewoonten past.

kinderen.jpg

Kinderen

Ook kinderen kunnen problemen hebben met over- of ondergewicht. Een gezonde levensstijl aanleren gebeurt het best op jonge leeftijd. Jong geleerd is immers oud gedaan. Kinderen met overgewicht of obesitas hebben recht op terugbetaling van de dieetsessies. Heb je vragen in verband met dieetbehandeling bij kinderen, contacteer mij.