top of page

Gezonde voeding

Een gezond voedingspatroon is een belangrijk deel van een gezonde levensstijl. Tijdens de begeleiding worden je tips en tricks aangeleerd om dit op een lange termijn vol te houden. Een goede gezondheid - en niet het ideale lichaamsgewicht - staat bij mij voorop. 

geroosterde Aubergines

Eetproblemen / Eetstoornissen

Eetproblemen of eetstoornissen kunnen ontstaan door allerlei redenen. Ze zijn vaak ook moeilijk te herkennen. Vanaf wanneer spreekt men van een eetprobleem of eetstoornis? 

Problemen met een goede eetstructuur, maaltijden overslaan, last van eetbuien, sterke vermagering of sterke gewichtstoename (op korte termijn), overgeven na de maaltijd, ... Dit kunnen allemaal tekenen zijn van een eetprobleem of -stoornis. 

Heb je vragen rond dit thema? Neem dan zeker contact op voor meer info. 

Kinderen / Jongeren

Ook kinderen en jongeren kunnen problemen hebben met hun eetgewoonten. Er kan sprake zijn van over- of ondergewicht, voedselaversie, controle verlies,... 

Een gezonde levensstijl aanleren gebeurt het best op jonge leeftijd. Jong geleerd is immers oud gedaan. Heb jij vragen over de voedingsgewoonten van jouw kind of jongere? Neem gerust contact op voor meer info.

(Kinderen met overgewicht of obesitas hebben in bepaalde omstandigheden recht op volledige terugbetaling.)

kinderen.jpg
Havermoutpannenkoeken_edited.jpg

Diabetes

Diabetes verandert je leven. Dat weet ik uit ervaring. In mijn gezin werden we ook geconfronteerd met wat de impact is op het dagelijkse leven, wanneer diabetes bij jou wordt vastgesteld. Het vraagt aanpassingen in je voedingspatroon en veranderingen in je levensstijl en dat is niet zo eenvoudig. Deze aanpassingen kunnen er wel voor zorgen dat je bloedsuikerspiegel beter onder controle is of dat je medicatie kan verminderd worden. Ik help je graag om je diabetes beter geregeld te krijgen.

(Als diabeteseducator zijn bepaalde sessies voor diabetespatiënten volledig terugbetaald.)

Prikkelbare darmsyndroom

Heb jij soms last van prikkelbare darmen, een opgeblazen gevoel, krampen, ...? Bepaalde voedingsmiddelen kunnen deze klachten uitlokken. Met behulp van het FODMAP-dieet proberen we te achterhalen welke voedingsmiddelen deze klachten bij jou veroorzaken. 

darmwand.jpg
Bloedvat.jpg

Hart- en vaatziekten

Zowel bij de ontwikkeling als bij de behandeling van hart- en vaatziekten speelt gezonde voeding een grote rol. We gaan samen op zoek naar een gezond voedingspatroon dat bij jouw leefgewoonten past.

bottom of page