top of page

Visie

Mijn naam is Elke en ik ben sinds 2020 als diëtiste aan de slag!

Diëten en diëtisten hebben voor velen een negatieve bijklank. Veel mensen gaan ervan uit dat je 'niets meer mag eten of drinken wat lekker is' als je een diëtist opzoekt. 

Mijn doel is om het tegendeel te bewijzen. Een gezonde levensstijl aanleren is niet hetzelfde als 'op dieet gaan'. Een dieet moet enkel gevolgd worden wanneer er sprake is van medische problemen. Zo heb je bijvoorbeeld het nierdieet, het diabetesdieet, het laag FODMAP-dieet, …

'Diëten' om te vermageren zijn meestal niet effectief op lange termijn. Daarom ga ik liever samen met jou op zoek naar een gezond en evenwichtig voedingspatroon. 

IMG_1460[7166].jpg
IMG_1508.jpg

Gezond voedingspatroon

Door een aantal aanpassingen in je voedingspatroon, kan je je gezondheid al een boost geven. Daarom is het voor mij belangrijk om mensen te leren wat een 'gezond voedingspatroon' is. 

Een 'gezond voedingspatroon' staat voor mij gelijk aan een 'evenwichtig voedingspatroon'. Dit betekent dat we zowel kunnen kiezen voor 'gezonde' voedingsmiddelen, vol vitaminen, mineralen en vezels, maar dat er ook plaats is voor de 'minder gezonde' producten.

Als er een goede balans is tussen beide, kan men dit op lange termijn volhouden. Ik wil mensen dan ook graag helpen om op zoek te gaan naar een evenwichtig voedingspatroon.

Gezonde eetgewoonten

Een gezond voedingspatroon gaat voor mij verder dan alleen gezonde voeding. Het gaat ook over 'eetgewoonten' en 'bewust' eten. Voor mij is het belangrijk dat we niet alleen nadenken over wat we eten, maar ook wanneer, hoe en waarom we iets eten. 

Ga jij altijd aan tafel zitten als je iets eet? Kijk je soms tv terwijl je eet? Eet je soms iets zonder dat je het beseft? Ken je het verschil tussen honger en zin? Eet je omdat je honger hebt of uit gewoonte? 

Ik wil mensen leren dat gezonde voeding samengaat met gezonde eetgewoonten. 

Koffie en een koekje
Loopschoenen

Gezonde levensstijl

Een gezonde levensstijl gaat ook niet enkel over voeding. Er zijn nog heel wat andere factoren die een invloed hebben op onze gezondheid. De meest bekende is natuurlijk beweging, maar ook stress of ons slaappatroon spelen hierin een belangrijke rol. Ik vind het dan ook belangrijk dat er naast voeding ook aandacht is voor alle andere aspecten die onze levensstijl beïnvloeden.

bottom of page